Activiteiten

Het dorpje Ayen ligt op ongeveer 1.5 km van Le Mas en daar kan je boodschappen doen in de kleine supermarkt, bibliotheek, even gaan lunchen 'chez Nadine'. Er is een postkantoor, apotheek en benzinestation.
Ayen kreeg de titel van “terre d’avenir” (land van de toekomst) en  “le ruban de développement  durable”, een accolade voor ontwikkeling op sociaal en ecologisch vlak.
In de buurt is er geen tekort aan wandelingen, bewegwijzerde en ook ongemarkeerde paadjes om te betreden.

le mas ayen 01jpg

Eén van de leukste dingen die Ayen te bieden heeft is de wekelijkse "Marché des Producteurs" die plaatsvindt elke donderdag tijdens juli en augustus.
Het werkt als volgt :
Er is dan een markt met kraampjes waar je locale producten kan kopen om mee naar huis te nemen of om ter plekke te verbruiken.
Je brengt eigen bord, bestek, servietten (of koop terplaatse voor €1.00), aan de kraampjes koop je je gewenste slaatje - je koopt je vis of vlees en maakt gebruik van de immense barbeques die er zijn - koop een baguette of een portie frietjes - laat iemand uit je entourage om de drankjes gaan - schuif aan bij één van de vele, vele tafels. Geniet van de live muziek en plaats een dansje samen met de dorpelingen.


dancing in the streetjpg

http://www.ayen.fr/
https://ayen.stationverte.com/fr/ayen_oactivite.htmlEr zijn vele pitureske dorpjes en stadjes in de buurt, wachtend om door jou ontdekt te worden.
Eén ervan is Saint-Robert, een dorp in de buurt, op loop- of fietsafstand. Kan uiteraard ook met de wagen bezocht worden. Saint Robert heeft de titel "één van de mooiste dorpen van Frankrijk" te zijn.
http://www.saintrobert.fr/
http://www.les-plus-beaux-villages-de-france.org/frHet dichtst bijzijnde stadje Objat is 15 minuten met de auto. Er zijn enkele grotere supermarkten en er is een wekelijkse markt op zondagvoormiddag.
https://www.objat.fr/


Brive-la-Gaillarde is zeker een bezoek waard. Op ongeveer 25 minuten rijden bevindt zich de oude stad met smalle straatjes en oude gebouwen. Kleine onafhankelijke winkeltjes, café's en restaurants, maken het beeld af. De wekelijkse markt op zaterdag is één van de meest bekende in Frankrijk.
http://www.brive.fr/
https://www.brive-tourisme.com/

 

Andere plaatsjes om te bezoeken in de Corrèze :

Collonges-la-Rouge, Arnac-Pompadour, waar het kasteel van, inderdaad, Mme De Pompadour te bekijken valt. Ook staat Pompadour bekend voor de Anglo-Arab paardenstoeterij en paardenraces. Donzenac zeker niet vergeten, vooral dan de zeer speciale leisteengroeve. Er is nog veel en veel meer hier te ontdekken. Bekijk even hieronder de website van Corrèze.

https://www.tourismecorreze.com/en


Een beetje verderop :
Ayen is gesitueerd in het zuidwesten van Corrèze, dwz dat we heel dicht bij Dordogne en Lot gelegen zijn. Ook daar is heel wat te bezoeken.

Op een half uurtje met de auto ben je bij de grotten van Lascaud, nabij het dorpje Montignac, met muurschilderingen van 17.000 jaar oud. Lascaud 4 is absoluut de moeite waard voor jong en oud.

 Iets meer zuidwaards is Sarlat-le-Caneda, even verder naar het oosten (en ten zuiden van Brive) ligt Roccamadour, een dorp gebouwd bovenop de rotsen.


Le Mas d'Ayen is de perfecte uitvalsbasis om deze prachtige en ongerepte streek te ontdekken.