De Wasserette

Ha ! We zijn er nog niet, maar we komen er wel. Voordat het seizoen weer begint hebben we een afgewerkte kamer waar de wasmachine en koelkasten zich zullen bevinden voor jullie, onze kampeerders.

We kochten dit pand met heel wat bijgebouwen, onderkelderingen en dergelijke die niet in gebruik waren. Héél véél potentieel, noem ik dat.

Die onderkelderingen zijn eigenlijk op gelijkvloers niveau (rez-de-chaussée of rez-de-jardin, zoals het in het Frans klinkt) en zijn allemaal met, in meer of mindere mate, aangestampte aardevloer.

Vorige lente lieten we al een deel verfraaiien met een betonvloer. Dat is niet alles, Bert heeft ook een deel van het ‘voorgenoemde deel’ zijn bureel kunnen maken, met uitzicht op de binnenplaats.

Zo hadden we vorig jaar toch al een ruimte om wat koelkastjes te plaatsen, uiteraard zonder de afwerking.

Dit jaar zal er dus ook een wasmachine bijkomen en een spoelbak om een handwasje te doen.  Mijn broer, Rijk, die hier kortelings ook komt wonen met zijn jonge familie, is hier nu al iets over een week en blijft er nog één, om Bert te helpen om deze plek voor elkaar te krijgen.


PicMonkey Collage1jpg
De eerste foto werd genomen vorig jaar toen er bouwvakkers aanwezig waren om er een begin aan te maken. De doorgang was dicht toen we deze plek kochten, maar ooit was die open (te zien aan de balk bovenaan. Nu is dat terug in ere herstelt en hoeven we niet of door het huis of helemaal rond het huis te lopen om aan de andere kant te komen. Later meer hier over.
Op de tweede foto is de nieuwe vloer die in de wasserette werd gelegd door mijn - o zo begaafde - broer en echtgenoot.
Op de derde foto isoleerden ze het plafond en installeerden ze gipsplaten.


PicMonkey Collage5jpg
Werken aan het plafond.


PicMonkey Collage2jpg
De eerste muur met gipsplaten bezet. Langs die kant komen de koelkasten.


PicMonkey Collage4jpg
De muur aan de andere kant, waar de wasmachine en spoeltafel komt is niet zo makkelijk. Daar komen enkele hoekjes in. Ze dachten hem eerst gewoon recht te trekken, maar dan zouden we wel heel veel plaats verliezen. Ik ben benieuwd naar het eindresultaat. Jullie ook ? Nog even wachten maar.

PicMonkey Collage3jpg
Nog even een laatste foto voor dit berichtje. Dat is dus de opengemaakte doorgang van de andere zijde gefotografeerd. Er was een enorm hoogteverschil  tussen die twee ruimtes, maar de plaatselijke bouwvakker heeft dit zeer mooi opgelost met een heuse trap.
De ruimte beneden deze trap wordt de wasserette voor onze families, maar dat is een ander verhaal.

Tot kortelings
Patricia xxx...x