Moeke Irma"s Huisje (1)

IMG_1887 600 x 400jpg

Of het nu zo’n goed idee is om het ‘huisje’ voor Moeke te laten zien aan eenieder in de staat waarin het nu verkeert, weet ik niet...

Jullie denken vast : “Ocharme, moet dat oudje daar gaan wonen ?”

Heb vertrouwen, beste mensen. Op 1 april (niet een grap van de aannemer, hopen we) gaat men van slag om het hele gebeuren bewoonbaar te maken en dat zou ongeveer 3 maanden in beslag nemen. De dingen die we zelf zullen ondernemen, zoals vloertegels, verven, keuken en badkamer installeren, zullen ook nog wel wat tijd vragen, maar hopelijk kan ze er toch nog haar intrek nemen tijdens de zomermaanden.

Binnen ziet het er nog erger uit dan buiten. En dat wil wat zeggen, nietwaar ?  Eén van de poorten wordt volledig dicht gemaakt (men moet trouwens een muur hebben om de tv te kunnen plaatsen, hé). De ander poort wordt een grote glaspartij met deur vanwaar Moeke de schoonheid van de binneplaats kan aanschouwen. 
Zie je de deur, uiterst rechts ? Dat wordt een groot raam/deur voor de slaapkamer.

PicMonkey Collage7 600 x 300jpg

Foto's hieronder, genomen vanuit de 'slaapkamerhoek, geven zicht waar de woonkamer zal zijn. In de linkermuur komt ook een grote glaspartij met deur die zal leiden naar haar privétuintje.
PicMonkey Collage9 600 x 300jpg

Vanuit de woonkamerhoek, richting slaapkamer en badkamer. Tegen de rechtse muur komt een keukentje.
PicMonkey Collage8 600 x 300jpg

vloerplan gelijkvloers irma1 600 x 424jpg
aanzicht 1a 600 x 424jpg
aanzicht 2a 600 x 366jpg

Het dak gaat er af, al het houtwerk wordt nagekeken en vervangen waar nodig. Vloerverwarming, aansluitingen voor water en electriciteit, binnenmuren, stucwerk, isoleren, trap, opmetselen van het teveel aan openingen, openingen bijmaken, nieuwe ramen en deuren, twee nieuwe dakkapellen....en een mooi terras aan de achterkant.

Onder het dak komen er twee slaapkamers voor bezoek. Of misschien begint Moeke wel een sluikse Chambres d'Hôte.

PicMonkey Collage2 600 x 300jpg
vloerplan eerste verdiep irma1 600 x 416jpg


Aan haar privétuintje achteraan werd er al stevig opgeruimd en daar heeft Moeke flink aan meegeholpen.
PicMonkey Collage1 600 x 300jpg

Via de achterzijde van Moeke's huisje is de ingang van een heuse cave. Daar doen we voorlopig niets mee, behalve opruimen. Het is nog een geschikte plek voor de vleermuisjes om tijdens de zomerdagen en winter uit te rusten.
PicMonkey Collage 600 x 300jpg
PicMonkey Collage6 600 x 300jpg

Ik krijg het er een beetje benauwd van, als ik het zo allemaal opsom en zal ik alleen maar kunnen toekijken en hopen dat het plannetje dat ik uittekende ook zal werken in levende lijve.

Ziezo !  Ik zal jullie zeker op de hoogte houden van het verbouwingsproces wanner er van start wordt gegaan.

Patricia xxx...x