Nachtrust / A Good Night's Rest

Dat lukt me niet zo goed dezer dagen, of beter, nachten. Wat een gewoel in mijn hoofd en ik ben zeker niet de enige. Het zijn verontrustende tijden.

Nu ik lees steeds in bed vooraleer ik me te slapen leg, het ontspant me gewoonlijk, maar tegenwoordig dus niet. De hersenen beginnen dan blijkbaar op volle toeren te draaien. Mijn lichaam ook. Even zo liggen, neen, nogmaals omdraaien. Rinse, repeat.

Om half vijf vanmorgen had ik er wel genoeg van en ben ik maar de keuken ingetrokken om een kop warme melk met honing te drinken. De honden hadden me natuurlijk gehoord en wilden wel op de bank gaan liggen in plaats van in hun mand. Daarbij steek ik een tafellampje aan in de woonkamer, schrik ik me rot. “Ben je ook wakker ?” klonk de stem van mijn moeder (aka Moeke Irma). Die lag op de bank dus, want in haar kamer zat een hele grote zwarte dikke spin ! En die had geen huur betaald. Die had ze gezien om half twee na een wc bezoekje. Toen verhuisde ze naar de woonkamer.

Na elk een kop warme melk met honing heb ik de spin de kamer uitgetoeterd, zonder haar/hem lichamelijke verwondingen toe te dienen. Moeke terug ingestopt en ben zelf tegen zes uur ook het bed ingekropen. De slaap kwam er niet onmiddelijk, maar ik denk na ongeveer een half uurtje toch naar dromenland te zijn vertrokken.

Omstreeks 10:30 u ben ik er maar weer uitgetuimeld. Een productieve dag zal het vandaag niet worden voor mij, maar misschien kan ik nog wat groentjes voorzaaien.


In English

A good night’s rest

It doesn’t happen for me these last few weeks, but I guess I am not alone. Thoughts creeping in after I’ve read a few pages in my book. Tossing and turning. Rinse, repeat…

At 4:30  this morning I’ve had about enough and decided to get up and make myself a mug of warm milk with honey. The dogs heard me and wanted to get into the sitting room. Switched on a lamp and I nearly had a heart attack. “Are you up too?” I heard my mother’s (aka Moeke Irma) voice coming from the sofa. There she was trying to get some shuteye, because there was a big black hairy spider in her bedroom! And it hadn’t paid any rent. She noticed it after one of her many visits to the toilet during the night and decided to install herself in the sitting room.

After we both had a lovely mug of hot milk and honey, I went to her bedroom to turf out the spider, obviously without harming the mighty beast. I tucked mum back in and I went back to bed at 6 am. After tossing and turning some more I finally fell asleep.

Around 10.30 I tumbled back out of bed. It won’t be a productive day for me, although I could maybe pre-sow some vegetable seeds.


IMG_2042 600 x 400jpg
Moeke Irma, the pyro.

Patricia xxx.