Faciliteiten

Het is ons doel om je een rustgevende, vredige en onstpannen vakantie te bezorgen in dit allermooiste natuurlijke landschap.
Wat je hier niet zal vinden, is een 'pretpark' met groots georganiseerde activiteiten.


La Vacherie en Binnenplaats

La Vacherie, vroeger de oude koeienstal, is een gezellige ontmoetingsplaats, die ook dienst doet als receptie, bar en restaurant (waar 3x/week een avondmaal plaatsvindt). Je kan er genieten van een kopje koffie, een ontbijtje, een kleine honger stillen, een ijsje, een gebakje, of zo maar lekker zitten.

Er is een kleine bibliotheek waar je een boek kan lenen.

Een behoorlijk grote hoek is voorbehouden als speelhoek/creatief atelier voor de kids.

Gratis Wifi, alsook op de binnenplaats.

Op de binnenplaats is het leuk vertoeven, omringd door het hoofdhuis, Le Gîte, La Vacherie en het oude bakhuis. Bedwelmende geuren van rozen en lavendel geven kracht aan de zuiderse sfeer die er heerst.
Het is de perfecte plek om de prachtige steenuilen, torenvalken met hun jongen waar te nemen. 

Sanitair

Het sanitair bevindt zich in de oude schuurtjes.
Er zijn 4 wastafels, 4 ruime douches, 3 toiletten en 1 urinoir.
Een beetje verder lopen en je komt bij de 4 afwastafels.
Aan het einde van het paadje is er een plaats om je niet-chemische toilet, indien je deze moest hebben, te ledigen. Dit is tevens de plaats om de inhoud van eventuele nachtemmers te lozen. Opgelet ! Hier kan alleen biologisch afbreekbaar spul in geledigd worden ! Indien je chemische producten gebruikt kun je alsnog in Ayen je tankinhoud kwijt.

Bij de binnenplaats in één van de bijgebouwen kan je gebruik maken van een wasmachine aan €4.50 per beurt (incl.biologisch wasmiddel). Daar staan ook koelkastjes waar je gratis gebruik kan van maken.


Het Zwembad

Vanaf het zwembad heb je een mooi vergezicht op het fantastisch glooiende landschap. Het water wordt gefilterd door middel van zout, wat voor een aangenamer en prettiger zwemgevoel zorgt. Het heeft dan ook een kleinere impact op het milieu.
Kinderen kunnen enkel in en bij het zwembad onder toezicht ! Ons zwembad is 1m60 diep (!) en 12 L x 6 B


Voor de Kleintjes

Toen we het domein aanworven, was er niet écht een focus op potentiele jonge kinderen die kwamen kamperen. Wij willen daar verandering in brengen, ook al gaat dat allemaal niet in één oogopslag.

Op het terrein zijn vele ontdekkingspaadjes en bosjes, evenals een beekje, waar de kinderen naar hartelust kunnen ravotten.
We hebben een zandbak, schommels in de bomen en een kinderplonsbadje.

Vorig jaar hadden we La Remise (koetshuis), één van de gebouwen langs de binnenplaats, naast la Vacherie, dat voorbehouden was om creatief en/of kunstzinnig te zijn. Vanaf het volgende seizoen, zal dat echter Moeke Irma's huisje zijn, vandaar dat we een ruime hoek in de Vacherie hebben voorbehouden, nog beter uitgerust dan vorig jaar. Er zijn ook puzzels, gezelschapspelletjes en ander speelgoed aanwezig (incl. lego). Kinderen dienen onder toezicht van minstens één ouder of andere volwassene te zijn (maar die kunnen dan eventueel wel vertoeven op de binnenplaats). Alvorens deze speelhoek te verlaten, dient alles terug netjes weggeborgen te worden en we hopen dat ouders daar op toezien.