Milieuvriendelijk

contact3 hummingbird hawkmothjpg

Binnen de mate van onze mogelijkheden, doen we er alles aan om zo'n kleine mogelijke invloed te hebben op het milieu. Neen, fanatiekelingen zijn we niet, maar we dragen graag een steentje bij.
Wij kunnen ons niet herinneren ooit gebruik gemaakt te hebben van pesticides of herbicides. Onze schoonmaak-, was- en afwasproducten zijn biologisch afbreekbaar.
We vragen je dan ook om hetzelfde te doen terwijl je op ons domein vakantie neemt. Alle producten zijn hier aanwezig en je kan er gratis gebruik van maken. Indien je liever je eigen favoriete eco-merk gebruikt, dan is dat voor ons ook goed natuurlijk.
Uiteraard kunnen we je niet vragen om bio- douchegel of shampoo te gebruiken, maar het is misschien het overwegen waard.

Indien je beschikt over een chemisch toilet en je zou die hier willen ledigen, dan kan dit alleen maar als je biologisch afbreekbare vloeistof gebruikt !!! Dit is tevens om de goede werking van onze septische tank te vrijwaren. Nooit je toilet ledigen wanneer je het echte chemische spul gebruikt ! Daarvoor kan je in Ayen terecht bij de speciale stopplaats voor grotere campers en hun voorbestemd ledigingspunt. 
Het ledigen van nachtemmers worden ook op onze 'speciale' plek geloosd en gespoeld. Doe dit niet bij de toiletten en wastafels.

Op het domein is een klein stroompje (in de zomer niet meer dan een straaltje), dat gevoed wordt door een dichtbijzijnde bron. Het water is zéér zuiver en zo willen we dat houden. Gelieve dit in geen enkel geval te bezoedelen of te vervuilen. Je kinderen willen er misschien wel in pootje baden indien ze dit leuk vinden.

Terwijl we wel de plannen hebben om sommige 'wildere' plekken in te tomen, zullen vele van deze plaatsjes blijven zoals ze zijn. Dit om wildleven en gunstige insecten aan te moedigen Er zullen delen zijn waar het gras niet wordt gemaaid, die worden dan bezocht door vlinders en bijen. En ja, er zijn plekken waar bramen woekeren, maar denk dat je tijdens de latere zomer de bessen kan plukken en opsmullen.

Gezonde bomen zullen we nooit kappen als het te voorkomen is. Integendeel, het is onze intentie om er in de komende jaren nog veel bij te planten, samen met inheemse heggeplanten.

Je afval dient gescheiden te worden en gedeponeerd in de daarvoor bestemde bakken bij de ingang van de camping.

De camping is een autovrije zone. Alleen bij aankomst en vertrek is die toegelaten. Een mooie schaduwrijke parking bevindt zich eveneens bij de ingang onder de notenbomen.